Témakörök

Koko

LTE teszt - MikroTik LHG LTE kit

2020.01.09. 1 0

Kisebb kihagyás után ismét folytatjuk LTE tesztsorozatunkat. A mai epizódban a jelenleg kapható legnagyobb antennanyereségű LTE kliens berendezést mutatjuk meg nektek. Lássuk, hogy a MikroTik LHG LTE kit milyen eredményeket produkált a korábban bemutatott teszthelyszíneken.

Koko

AccessPoint Academy - Induló MikroTik és Ubiquiti képzések - 2020

2020.01.07. 0 0

Az ünnepek valamint az év végi hajrá után az AccessPoint Academy 2020-ban is vár minden tanulni és tudását bővíteni vágyó jelentkezőt kurzusaira. Az érdeklődők az idei év első felében négy MikroTik tanfolyam valamint egy Ubiquiti képzés közül választhatnak. Találd meg a számodra megfelelő időpontot és jelentkezz!

Koko

WiFi MESH teszt - TP-Link Deco M4

2019.12.19. 3 0

Otthoni felhasználásra szánt MESH technológiát támogató eszközök képességeit ismertető videó tesztsorozatunk legújabb és egyben utolsó epizódjával jelentkezünk. A mai részben a TP-Link Deco termékcsalád M4-es modelljét mutatjuk be nektek. Lássuk, hogy az Deco M4 milyen eredményeket produkált a korábban ismertetett tesztjeinken.

Koko

Cambium Networks ePMP 3000 - A Datatrans hálózatában

2019.12.12. 0 0

A Datatrans Internet Kft. Fejér és Komárom megyében biztosít internethozzáférést üzleti, valamint lakossági partnerei részére. Elmondásuk alapján több tényező miatt is szükségessé vált egy új, fejlettebb és modernebb technológia bevezetése, aminek legfőbb eredményeképpen nagyobb sávszélességet biztosíthatnának ügyfeleik számára. Ekkor keltették fel figyelmüket a Cambium Networks termékei, melyek közül az ePMP 3000-es került ki győztesként.

Koko

Cambium Networks PMP 450M/I/B - Az ACE Telecom hálózatában

2019.12.05. 0 0

Az internetszolgáltatások területén az üzleti előfizetők elvárásai nagy mértékben megváltoztak az elmúlt években. Egyrészt a rendelkezésreállást illetően módosultak az igények másrészt pedig az állandó garantált sávszélességgel kapcsolatban is hatalmas változások tapasztalhatóak. A meglévő régi technológia korlátai miatt szükségessé vált egy új, fejlettebb termékcsalád felkutatása. A megoldást végül az ACE Telecom hálózatában a Cambium Networks PMP 450 M/I/B termékei jelentették.

Koko

WiFi MESH teszt - Ubiquiti Networks AmpliFi Instant

2019.11.28. 0 0

Ismét jelentkezünk videós tesztsorozatunk legújabb részével, melyben elsődlegesen otthoni felhasználásra szánt MESH technológiát támogató eszközök képességeit ismertetjük. A mostani epizódban a Ubiquiti Networks AmpliFi termékcsalád egy újabb tagját mutatjuk be nektek. Lássuk, hogy az AmpliFi Instant milyen eredményeket produkált a korábban ismertetett tesztjeinken.

Koko

WiFi MESH teszt - Ubiquiti Networks AmpliFi Gamer's Edition

2019.11.21. 0 0

Folytatjuk múlt héten debütáló tesztsorozatunkat melyben elsődlegesen otthoni felhasználásra szánt MESH technológiát támogató eszközök képességeit mutatjuk be nektek. A második részben a Ubiquiti Networks AmpliFi termékcsaládjának egy kifejezetten az online játékok rajongói számára kifejlesztett verzióját az AmpliFi Gamer’s Edition-t vetettük alá a korábbi epizódban is bemutatott teszteknek.

Koko

WiFi MESH teszt - MikroTik Audience

2019.11.14. 0 0

A mai nappal kezdődően ismét egy több epizódból álló új tesztsorozatot indítunk melynek célja az elsődlegesen otthoni felhasználásra szánt MESH technológiát támogató berendezések ismertetése, valamint képességeik bemutatása valós körülmények között. Az első videóban a MikroTik új Audience fantázianévre hallgató eszközét vetettük alá tesztjeinknek.

Koko

MikroTik LtAP mini - LTE roaming teszt

2019.11.07. 0 0

Tavalyi LTE tesztsorozatunkat követően sok megkeresést kaptunk tőletek azzal kapcsolatban, hogy az ott bemutatott eszközök miként viselkednek mozgás közben cellák közti barangolásnál. Mi is kíváncsiak voltunk az eredményekre és az elmúlt hónapban próbára tettük az LtAP mini-ket egy közel két órás úton, amely tartalmazott budapesti szakaszt, valamint autópályát, illetve hegyvidéki, fákkal tarkított részeket is.

Koko

Unboxing and more - Procet kültéri PoE switch kültéri WiFi-hez

2019.10.31. 1 0

Unboxing and more videósorozatunk mai részében a WiFi AP-k megtáplálásáról hallhattok bővebben. Bemutatunk nektek egy professzionális és ipari PoE megoldásokkal büszkélkedhető új gyártót melynek teljes kínálata hamarosan elérhetővé válik webáruházunkban is. Ismerkedjetek meg a Procet termékeivel melyek többek közt kiválóan alkalmasak arra, hogy kültéri WiFi lefedő hálózatok (pld: WiFi4EU) működését biztosítsák nagy megbízhatósággal.

Koko

Cambium Networks cnPilot esettanulmány - WiFi4EU

2019.10.24. 0 0

Esettanulmányunkban bemutatjuk nektek, hogy Magyarkeszin miként került megvalósításra a WiFi4EU projekt égisze alatt 15 db Cambium cnPilot AP telepítése a TamásiNet Kft. segítségével. A videóban betekintést nyerhettek abba, hogy miért esett a gyártó berendezéseire a választás és hogy milyen tapasztalatokat szereztek a pályázattal kapcsolatban a kiépítés, illetve az üzembe helyezés során.

Koko

NetStork bemutató

2019.10.17. 0 0

Múlt heti hírlevelünkből megtudhattátok, hogy az AccessPoint Kft. egy az ISP szakma számára rendkívül hasznos hálózatnyilvántartó szoftver hivatalos magyarországi disztribútorává vált. Mostani videónkban nagyvonalakban bemutatjuk nektek, hogy a NetStork használata milyen előnyökkel jár számotokra, illetve egy demo hálózat segítségével láthatjátok, hogy ténylegesen hogyan is működik a szoftver.

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Összefoglaló - 2. rész

2019.10.10. 0 0

5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk legutolsó epizódjához érkeztünk. Összegző videónk második részében a 300 USD-s listaár feletti termékeket mutatjuk be nektek. A korábban megszokott videós tartalmon felül egy infografikát valamint személyes értékeléseinket is megosztjuk veletek. Ha lemaradtatok az első összefoglalóról tekintsétek meg múlt heti beszámolónkat is.

Koko

NetStork hálózatnyilvántartó szoftver

2019.10.08. 0 0

Szeptembertől az AccessPoint Kft. egy az ISP szakma számára rendkívül hasznos hálózatnyilvántartó szoftver hivatalos magyarországi disztribútorává vált. Mint ahogy azt már tőlünk megszokhattátok az általunk forgalmazott hardver és szoftvermegoldásokhoz teljes körű műszaki támogatást és képzést nyújtunk, nincs ez másképp a NetStork esetében sem. Az érdeklődők novemberben közelebbről is megismerhetik a szoftver funkcióit és azok használatát egy tanfolyam keretein belül.

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Összefoglaló - 1. rész

2019.10.03. 0 0

Leghosszabb 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk végére értünk. A harmadik szériában is igyekeztünk a szakma számára legérdekesebb eszközöket kiválasztani és letesztelni. A két részből álló összegző első epizódjában a 300 USD-s listaár alatti termékek kerültek fókuszba. A megszokott videós tartalmon felül egy infografikát valamint személyes értékeléseinket is megosztjuk veletek.

Koko

Unboxing and more - Aruba Instant On SMB WiFi

2019.09.26. 1 0

Havi rendszerességgel megjelenő Unboxing and more sorozatunk szeptemberi epizódjában megismerkedhettek Aruba Instant On névre keresztelt, belépő szintű AP rendszerek területére pozícionált termékcsalád új modelljeivel. A gyártó nem titkolt célja, hogy a piacon jelenleg domináló Ubiquiti UniFi széria vetélytársává váljon. Az első tesztek után kijelenthetjük, hogy a HP jó úton halad e cél felé. Lássuk az első benyomásokat az Aruba Instant On rendszeréről.

Koko

Vezeték nélküli panel az MKSZ & MKHSZ Konferencián – Jelentkezz még ma!

2019.09.25. 0 0

Ne feledjétek, hogy kevesebb mint egy hét múlva szeptember 29-30 között ismét megrendezésre kerül az MKSZ és MKHSZ által jegyzett közös szakmai konferencia. Az idei rendezvény WISP szakma számára rendkívül fontos újítása az AccessPoint Kft. közreműködésével szervezett 3 + 1 témát (Fixed Wireless Broadband, WiFi, IoT + Direct Sales) felölelő vezeték nélküli panel, mely egy erre dedikált előadóteremben kerül lebonyolításra. Regisztrálj ma 16:00 óráig!

Koko

Just Do ePMP promó WISP-ek számára

2019.09.20. 0 0

A Cambium Networks minden évszakra igyekszik valamilyen új akcióval előállni a WISP-ek számára. A nyáron debütáló, de még most is tartó Elevate licenszekre épített promóció után most az őszi időszakban a grátisz eszközökön a hangsúly. A „Just Do ePMP” fantázianevű program keretein belül rögtön három ajánlat közül is választhattok, melynek eredményeként nagy értékben ePMP berendezésekhez juthattok térítésmentesen.

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Cambium Networks PTP 670

2019.09.19. 0 0

Elérkeztünk III. 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk legújabb és egyben utolsó versenyzőjéhez. A mostani epizódban megismerhetitek a Cambium Networks által gyártott PTP 670-et és megtudhatjátok, hogy milyen teljesítményt nyújtott labor körülmények közt és terepen. Az alkalmazott mérési eljárásokról és az új helyszínről ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

WiFi4EU - Holnap indul a harmadik forduló!

2019.09.18. 0 0

Ne feledjétek holnap megnyílik (2019.09.19 13:00 óra (közép-európai idő szerint)) a WiFi4EU projekt immár harmadik fordulója, melyre a korábban ismertetett „egy klikkes” pályázatbeadási módszerrel kell jelentkezni. Ez az ütem is az önkormányzatoknak kedvez, újra 15.000 eurós utalványokat lehet elnyerni, melyek WiFi hálózatok fejlesztésére fordíthatóak.

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Mimosa B5c

2019.09.12. 0 0

Egy hét elteltével ismét jelentkezünk III. 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk legújabb alanyával. A mostani részben megismerhetitek a Mimosa B5c-t és megtudhatjátok, hogy milyen teljesítményt nyújtott labor körülmények közt és terepen. Az alkalmazott mérési eljárásokról és az új helyszínről ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

MKSZ & MKHSZ Konferencia Siófokon, ezúttal WISP-eknek is!

2019.09.11. 0 0

Idén is megrendezésre kerül a hosszú múltra visszatekintő MKSZ és MKHSZ által jegyzett közös szakmai konferencia. 2019-ben viszont rendkívüli újítás kerül bevezetésre, az AccessPoint Kft. közreműködésével szervezett vezeték nélküli szekció! A közel 200 fős szakmai közeg, valamint az előadások témái garanciát biztosítanak arra, hogy mindenképp érdemes legyen kilátogatni az eseményre. Regisztálj te is szeptember 13-ig!

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - LigoWave LigoPTP RapidFire

2019.09.05. 0 0

III. 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk újabb szereplőjével folytatjuk sorozatunkat. A mai részben bemutatjuk nektek, hogy a LigoWave által gyártott LigoPTP RapidFire miként vette az akadályokat és hogyan szerepelt tesztjeinken. Az alkalmazott mérési eljárásokról és az új helyszínről ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Ubiquiti Networks airFiber 5XHD

2019.08.29. 0 1

Folytatjuk III. 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünket. A mai epizódban a főszereplő nem más, mint a Ubiquiti Networks által gyártott airFiber 5XHD. Az alkalmazott mérési eljárásokról és az új helyszínről ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

Unboxing and more - WiFi Szenzor (Cape Networks / Aruba)

2019.08.22. 1 0

Havi rendszerességgel megjelenő Unboxing and more sorozatunkban ezúttal egy komplex valós idejű WiFi és hálózati diagnosztikára, valamint elemzésre specializálódott eszközt mutatunk be nektek. Ismerjétek meg az Aruba / Cape Networks WiFi szenzorát valamint a benne rejlő lehetőségeket.

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Ubiquiti Networks airFiber 5X

2019.08.15. 0 0

Új hét újabb eszköz, amellyel folytatjuk III. 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünket. A mai részben megtudhatjátok, hogy hogyan vette az akadályokat a Ubiquiti Networks által gyártott airFiber 5X. Az alkalmazott mérési eljárásokról és az új helyszínről ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Cambium Networks Force 300 CSM

2019.08.08. 0 0

Újra jelentkezünk III. 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünkkel és soron következő eszközünkkel. A mai epizódban a Cambium Networks Force 300 CSM-et mutatjuk be nektek és nézzük meg, hogy milyen eredményeket volt képes elérni tesztjeinken. Az alkalmazott mérési eljárásokról és az új helyszínről ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - MikroTik NetMetal 5SHP

2019.08.01. 0 0

III. 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk következő állomásához érkeztünk. A mai epizódban a MikroTik NetMetal 5SHP-t tettük próbára labor és valós körülmények között. Az alkalmazott mérési eljárásokról és az új helyszínről ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

III. 5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Rocket 5AC Prism Gen2

2019.07.25. 0 0

Ismét jelentkezünk III. 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk legújabb résztvevőjével. Aktuális epizódunkban bemutatjuk nektek, hogy a Ubiquiti Networks által gyártott Rocket 5AC Prism Gen2 milyen eredményeket produkált a tesztek során. Az alkalmazott mérési eljárásokról és az új helyszínről ismertető videónkból tájékozódhattok.

Koko

Unboxing and more - In wall AP

2019.07.18. 0 0

Új epizóddal folytatjuk múlt hónapban debütáló Unboxing and more videósorozatunkat. A széria célja, hogy testközelből közvetlen stílusban mutasson be nektek az aktív és passzív eszközök világából termékújdonságokat és érdekességeket. A mai részben a beltéri oldalfalra szerelhető „In wall” acess pointokra fókuszáltunk.