Témakörök

Koko

AccessPoint SörHUB - Sörözz velünk a MUM-on!

2019.02.22. 0 0

Korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk nektek a márciusban megrendezésre kerülő bécsi MUM-ról. Most ismételten szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy az elmúlt évek sikerei után idén is megtartjuk az AccessPoint-os MUM partnertalálkozót amelyet immár fantázianévvel is illettünk, ami nem más, mint az AccessPoint SörHUB. Gyere el, találkozz velünk, légy a hálózat része beszélgessünk pár korsó sör mellett melyre vendégünk vagy.

Koko

24GHz RACOM RAy3 az ACE Telecom hálózatában

2019.02.14. 1 0

Az ACE Telecom Budapesten és annak agglomerációjának területén szolgáltat internetet, IP telefóniát, adatparki szolgáltatást és bérelt vonali internet ügyfelei részére. Bázisállomásaik kihasználtsága igen magas ezért mindenképp vártak egy olyan eszközre, amelyet magasabb modulációba kapcsolva növelhetik az adatátvitel sebességét ezáltal pedig bővíthetik az adott szakasz kihasználtságát. Ekkor került figyelmük középpontjába a RACOM RAy3-as, amely hatékony megoldást kínál számukra.

Koko

MikroTik User Meeting 2019 – Bécs

2019.02.12. 0 0

2019 március 7 - 8-án megrendezésre kerül az idei év első európai MikroTik User Meeting-je melynek ezúttal országunkkal szomszédos Ausztria, azon belül pedig Bécs ad otthont. Természetesen ezen a kiemelten fontos eseményen is képviselteti magát az AccessPoint Kft. Az elmúlt évek sikerei után idén is szeretnénk egy partnertalálkozót szervezni melyre várjuk minden ügyfelünk jelentkezését.

Koko

SIAE ALFOplus80HDX esettanulmány - ZNET Telekom

2019.02.07. 0 0

A ZNET Telekom déli régiójának szolgáltatási területén közel száz üzleti valamint többezer lakossági ügyfelet szolgál ki. Az egyik 10 Gigabites optikai betáp kapcsolatuk a pécsi TV toronyban található. Ezt a szakaszt tartalékolták régebben egy 2Gbites 80GHz-es vonallal. A HDX megjelenése után viszont egyértelművé vált, hogy az akár 10Gbps-os adatátvitelre is képes eszközre cserélik le vezeték nélküli backup-jukat.

Koko

MikroTik Hírek, Újdonságok - 6.hét

2019.02.05. 0 0

Az év eleje a gyártók számára is leginkább az újévi tervek konkretizálásáról és a felkészülésről szól. A termékbejelentések ebben az időszakban jóval ritkábbak. Azonban most erre a megállapításra a MikroTik igyekszik rácáfolni hisz számos új eszközzel, valamint már meglévő szériák frissítésével jelentkezett az új évben. A márciusban érkező európai MUM pedig már csak hab a tortán.

Koko

RACOM RAy3 bemutató

2019.01.17. 0 0

2019-ben is folytatjuk a nagy sikereknek és folyamatosan bővülő érdeklődésnek örvendő videós termékbemutatóinkat, összehasonlító tesztjeinket és esettanulmányainkat. Az idei év első epizódjában megismerhetitek a többek között megbízhatóságáról és gazdaságos üzemeltetéséről híressé vált RACOM RAy2-es utódját a RAy3-at.

Koko

Induló MikroTik, Ubiquiti és IgniteNet képzések!

2019.01.14. 0 0

Az év végi hajrá és az ünnepi időszak után 2019-ben az AccessPoint Academy ismételten vár minden tanulni és tudását bővíteni vágyó jelentkezőt kurzusaira. Jelenleg három MikroTik kurzus, két Ubiquiti tréning, valamint egy IgniteNet tanfolyam közül választhatnak az érdeklődők.

Koko

Viszlát 2018, Hello 2019!

2018.12.20. 0 0

Micsoda év volt 2018! Rengeteg izgalmas téma, számtalan újdonság, termékbejelentések, szakmai konferenciák. Mi pedig igyekeztünk mindezekről első kézből beszámolni nektek. Nézzétek meg év végi összefoglaló videónkat amelyből mindent megtudhattok 2018-ról és arról is információt kaptok, hogy mi várható 2019-ben.

Koko

Ünnepi Nyitvatartás

2018.12.18. 0 0

Cégünk az alábbi nyitvatartással várja ügyfeleit a karácsonyi időszakban és az ünnepek után.

Koko

Ubiquiti Networks - UniFi Video NVR beállítás

2018.12.13. 0 0

Múlt heti Ubiquiti UniFi Video termékcsaládról szóló videónkban betekintést kaphattatok a kamerák, valamint a hozzájuk szükséges NVR eszközök telepítésébe. Aktuális epizódunkban részletesen bemutatjuk nektek a UniFi Video rendszerek szoftveres beállítási lehetőségeit.

Koko

Ubiquiti Networks - UniFi Video rendszer telepítés

2018.12.06. 0 0

Folytatjuk a múlt héten debütáló Ubiquiti UniFi Video termékcsaládról szóló videósorozatunkat. Aktuális epizódunkban az első részben ismertetett kamerák, valamint a hozzájuk szükséges NVR telepítését mutatjuk be nektek.

Koko

II.COMgress előadásai elérhetőek YouTube csatornánkon

2018.12.04. 0 0

Idén második alkalommal, minden eddigi rendezvényünknél nagyobb résztvevőszámmal került megrendezésre a II.COMgress szolgáltatói találkozó. A kilátogató közel 200 érdeklődő, a nap folyamán 10 szakmai előadást hallgathatott meg. Eddig csak az előadások prezentációit volt lehetőségetek letölteni azonban most már minden előadást visszanézhettek videón is YouTube csatornánkon!

Koko

Ubiquiti Networks - UniFi Video rendszer ismertető

2018.11.29. 1 0

Ismét egy új videósorozatba kezdünk. Ezúttal a Ubiquiti UniFi Video termékcsaládját mutatjuk be nektek. Ezen belül részletesen szót ejtünk a kamerákról, NVR megoldásokról, hozzájuk kapcsolódó switchek-ről valamint az egész rendszert működésre bíró szoftveres háttérmegoldásokról.

Koko

Wireless Hírek, Újdonságok - 2. rész

2018.11.27. 0 0

Folytatjuk múlt heti Hírek, Újdonságok rovatunkat. Mai cikkünkben túlnyomórészt a PTP és PTMP megoldásokat kínáló berendezéseket mutatunk be számotokra, emellett egy multipont rendszerű ETH/COAX átalakítóról, illetve egy fontos firmware frissítésről is szót ejtünk.

Koko

Cambium Networks - Elevate tapasztalatok

2018.11.23. 2 0

Heti videónkban a Cambium Networks Elevate rendszeréről és annak a gyakorlatban történő használatáról, előnyeiről tudhattok meg többet. Partnerünk a Rusy-Net Kft. segítségével bemutatjuk nektek, hogy miként lehetséges a már meglévő, de más gyártótól származó régebben vásárolt kliens berendezések frissítése a Cambium Elevate rendszerére.

Koko

Wireless Hírek, Újdonságok - 1. rész

2018.11.20. 0 0

A gyártók disztribútori hírleveleiből szemezgetve szedtük össze nektek két részben az elmúlt idők újdonságait friss belépőit, illetve a már jól ismert szériák újonnan bemutatott különböző variációit.

Koko

Összefoglaló videó a November 9-én megrendezett II.COMgress szolgáltatói rendezvényről.

2018.11.16. 0 0

Több hónap szervezőmunkájának, gyártók és érdekképviseleti szervezetek közreműködésének valamint az United Telecom és az AccessPoint Kft. szoros együttműködésének köszönhetően idén második alkalommal, minden eddigi rendezvényünknél nagyobb résztvevőszámmal került megrendezésre a II.COMgress szolgáltatói találkozó.

Koko

Fibrain - Optikai alapismeretek képzés

2018.11.13. 0 0

Az AccessPoint Academy oktatási repertoárja tovább bővül! Az új modul betekintést nyújt az optikai adatátvitel világába, megismertet annak fizikájával, passzív komponenseivel és azok szereléstechnikájával. A kétnapos tréning alatt elsajátíthatjátok az optikai hálózatépítés elméleti és gyakorlati alapjait.

Koko

LTE teszt - TP-Link MR200

2018.11.08. 1 0

Ezen a héten elérkeztünk LTE összehasonlító tesztünk utolsó epizódjához és termékéhez. A mai részben megismerhetitek a TP-Link MR200-as otthoni felhasználásra szánt LTE routerét. Lássuk, hogy az MR200-as miként vette az akadályokat és milyen eredményeket produkált a korábban ismertetett LTE tesztünkön.

Koko

Több mint 200 regisztrált - az elmúlt évek egyik legnagyobb szolgáltatói rendezvénye!

2018.11.07. 0 0

Már csak 1 nap és itt a II.COMgress! A visszajelzések és az előzetes regisztrációs számok alapján jelentős számú szakmai tömeg képviselteti magát a pénteki rendezvényen.Aki még nem regisztrált csütörtök estig online, illetve péntek reggel a helyszínen megteheti, aki már túl van rajta, ne felejtse, Péntek 8:00!

Koko

Új fizetési lehetőség

2018.10.31. 0 0

Mi mindig is arra törekedtünk és törekszünk, hogy a változó ügyfél igényeket, a megjelenő új technológia lehetőségeket figyelembe véve, egyre kényelmesebb, és még inkább vevőbarát szolgálást tudjunk nyújtani számotokra. Ennek újabb elemét sikerült beillesztenünk működésünkbe, illetve az általatok is jól ismert weboldalunkba.

Koko

LTE teszt - Huawei E5785

2018.10.31. 4 0

Folytatódik LTE összehasonlító tesztünk. A mai epizódban a Huawei E5785-ös hordozható LTE routerét ismerhetitek meg. Nézzük meg, hogy az E5785-ös miként vette az akadályokat és milyen eredményeket produkált a korábban ismertetett LTE tesztünkön.

Koko

II.COMgress - friss információk / részletes programterv

2018.10.26. 2 0

Ígéretünkhöz híven, az idő előrehaladtával, egyre több információt osztunk meg a November 9-i rendezvényünkkel kapcsolatban. Alábbiakban olvashatjátok friss híreinket a II.COMgress-ről melyben már megtalálhatjátok a rendezvény részletes programtervét.

Koko

LTE teszt - Huawei B525S

2018.10.24. 4 0

Újabb hét újabb LTE teszt. Aktuális epizódunkban bemutatunk nektek egy elsődlegesen otthoni / lakossági felhasználásra szánt 4G/LTE routert a Huawei B525S-t. Lássuk, hogy a B525S miként vette az akadályokat és milyen eredményeket produkált a korábban ismertetett LTE tesztünkön.

Koko

LTE teszt - MikroTik wAP LTE kit

2018.10.18. 1 0

Soron következő epizódunkban folytatjuk LTE összehasonlító tesztünket. Az aktuális részben bemutatjuk nektek a MikroTik univerzálisan felhasználható LTE berendezését amelyet egyaránt használhattok beltérben, kültéren valamint gépjárműben is. Lássuk milyen eredményeket produkált a MikroTik wAP LTE kit tesztjeinken.

Koko

LTE teszt - MikroTik SXT LTE kit

2018.10.11. 0 0

Folytatódik LTE tesztsorozatunk. A mostani részben megismerhetitek a leginkább IP kamerák bekötésére valamint nyaralók szélessávú internetelérése alkalmas MikroTik SXT LTE kit-et és megtudhatjátok milyen eredményeket ért el a korábban bemutatott LTE teszten.

Koko

LTE teszt - MikroTik LtAP mini

2018.10.03. 0 0

LTE tesztsorozatunk bemutatása után rögtön bele is vágunk az eredmények ismertetésébe. Aktuális epizódunkban megismerhetitek a kifejezetten mozgó járművekbe szánt MikroTik LtAP mini-t és megtudhatjátok milyen eredményeket ért el a korábban bemutatott LTE teszten.

Koko

LTE teszt ismertető

2018.09.27. 7 0

Újabb tesztsorozatba kezdünk, ezúttal LTE eszközöket fogunk megvizsgálni különböző felhasználási területeken. Az első epizódban megismerhetitek a tesztben résztvevő termékeket illetve helyszíneket valamint az alkalmazott mérési eljárást.

Koko

NMHH zavarelhárítás az 5GHz-es tartományban

2018.09.20. 0 0

Az 5GHz-es sávban működő meteorológiai radarok zavarása továbbra is fennáll Magyarországon, erről a jelenségről korábbi cikkünkben már részletesen beszámoltunk nektek. Mostani videónkban betekintést nyerhettek abba, hogy az NMHH munkatársai hogyan és milyen technológiával derítik fel az 5GHz zavartatásokat illetve, hogy ezen szabálytalanságok remdszeres elkövetése után milyen szankciókra és bírságokra lehet számítani a hatóságtól.