Témakörök

Koko

SIAE ALFOplus80HD tartós teszt – ZNET Telekom

2018.09.13. 0 0

Heti videónkban a SIAE MICROELETTRONICA 80 GHz-es eBand sávon üzemelő termékét az ALFOplus80HD-t mutatjuk be nektek egy tartós teszten kersztül. A ZNET Telekom hálózatában jelenleg 13 ilyen összeköttetés üzemel, immár két éve meghibásodás nélkül. Most a szolgáltatótól is közvetlenül tudhattok meg további hasznos információkat ezen eszközök konfigurálásáról, telepítéséről és üzembentartásáról.

Koko

5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Összefoglaló

2018.09.05. 0 0

Ismételten elérkeztünk 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk végéhez. A második széria elkészítése során is igyekeztünk a számotokra legrelevánsabb eszközöket kiválasztani és alávetni a korábban ismertetett teszteknek. A mostani záró epizódban a megszokott videós tartalom mellett további érdekes statisztikákat, infografikákat és személyes értékeléseinket is megtekinthetitek.

Koko

FibrainDATA rendszerintegrátori képzések

2018.09.04. 0 0

Az AccessPoint Academy oktatásainak kínálata mostantól passzív hálózati ismeretekkel bővül. Első két tréningünk a FibrainDATA rendszerintegrátori és rendszertervezői képzése, melyek elsajátításával az általatok telepített FibrainDATA strukturált hálózatokra 25 év gyártói rendszergaranciát nyújthattok.

Koko

A vezeték nélküli szolgáltatók és a kábeltévés szakmai szervezetek együttműködése – TIHANY 2018. Szeptember 23-25.

2018.09.03. 1 0

Az előző évek gyakorlatától eltérően idén, a sokak által jól ismert és hosszú múltra visszatekintő MKSZ és MKHSZ által közösen megrendezett Tihanyi szakmai konferencia, a Vezeték nélküli szolgáltatók számára izgalmas előadásokkal bővült. A rendezvény várható tematikája alapján illetve a kilátogató aktív szakmai közeg nyújtotta kapcsolatépítés miatt úgy gondoljuk, szolgáltatási platformfüggetlenül érdemes részt venni a közelgő eseményen.

Koko

5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Mimosa C5C

2018.08.29. 0 1

Elérkeztünk 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk utolsó résztvevőjéhez. Mostani epizódunkban bemutatjuk a Mimosa legolcsóbb 5GHz-es konnektoros termékét amely eredetileg multipontos rendszerek kliens oldali berendezéseként került a piaca de pont-pont összeköttetésként is megállja a helyét. Ismerjétek meg a Mimosa C5C-t és nézzétek meg, hogy hogyan teljesített a korábbi részekben részletesen ismertetett teszteken.

Koko

5 GHz-es PTP összehasonlító teszt - MikroTik LHG 5 ac

2018.08.22. 0 0

Folytatjuk 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünket. Aktuális videónkban a MikroTik nagy távolságú kliensoldali megoldását, az LHG 5 ac-t vetettük alá a korábbi részekben részletesen bemutatott teszteknek.

Koko

5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Ubiquiti Networks LiteBeam 5AC Gen2

2018.08.16. 0 0

Új hét, új eszköz. Folytatódik 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk. Az aktuális epizódban az első sorban kliens berendezésnek szánt ám de pont-pont kapcsolatra is alkalmazható Ubiquiti LiteBeam 5AC Gen2-őt vetettük alá a korábbi részekben részletesen bemutatott teszteknek.

Koko

Induló Ubiquiti és MikroTik tanfolyamok!

2018.08.14. 0 0

A nyári szabadságolások után az AccessPoint Academy ismételten vár minden tanulni és tudását bővíteni vágyó jelentkezőt őszi kurzusaira. Jelenleg három MikroTik kurzus valamint egy Ubiquiti UEWA tréning közül választhatnak az érdeklődők.

Koko

5 GHz-es PTP összehasonlító teszt - Cambium Networks Force 300

2018.08.09. 0 0

Folytatjuk 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünket. Aktuális epizódunkban a tavalyi évben bemutatott Cambium Networks Force 200-as utódját a már 802.11ac-s chipsetre épülő Force 300-at vetettük alá a korábbi részekben részletesen bemutatott teszteknek.

Koko

Cambium Networks – elevate webinár magyar nyelven

2018.08.07. 0 0

A Cambium Networks által 2016-ban életre hívott elevate fantázianevet viselő szoftveres megoldásról sokat hallhattatok. A gyártó rendszeres promóciókkal és akciókkal, valamint fejlesztésekkel igyekszik folyamatosan fenntartani a figyelmet az elevate-n. Most lehetőségetek lesz még többet megtudni az elevate-ről egy magyar nyelvű webinár keretein belül.

Koko

5 GHz-es PTP összehasonlító teszt - MikroTik QRT 5 ac

2018.08.02. 0 0

Ismét jelentkezünk 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünkkel. Mostani videónkban az integrált panel antennával szerelt MikroTik QRT 5 ac-t vetettük alá a korábbi részekben részletesen bemutatott teszteknek.

Koko

5 GHz-es PTP összehasonlító teszt - Cambium Networks PTP 550

2018.07.26. 0 0

Folytatjuk 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünket. Aktuális epizódunkban a Cambium Networks egyik legújabb, gerincoldali kapcsolatok költséghatékony megvalósítására hivatott PTP 550-es berendezését vetettük alá a korábbi részekben részletesen bemutatott teszteknek.

Koko

Cambium Networks - Nyári Promóciók

2018.07.24. 0 0

A Cambium Networks két rendkívül kecsegtető promócióval állt elő melyek közül a már régi motorosnak számító ePMP termékeket használó WISP-ek és az új, még csak érdeklődő internetszolgáltatókig mindenki megtalálhatja a maga akcióját!

Koko

5GHz-es PTP összehasonlító teszt - Ubiquiti Networks airFiber 5XHD

2018.07.19. 0 0

Folytatódik nagyszabású 5GHz-es PTP összehasonlító tesztünk. A 2km-es teszt szakasz a korábbiakhoz hasonlóan az AccessPoint Kft. telephelye, valamint egy Csepelen található ACE Telecom bázisállomás között épült ki. A helyszínről és az alkalmazott mérési technikákról korábbi ismertetőnkben tájékozódhattok. A második évad első epizódjában a Ubiquiti Networks 5 GHz-es termékpalettájának csúcsmodelljét az airFiber 5XHD-t vettük alaposabban szemügyre és vizsgáltuk meg képességeit.

Koko

60GHz-es tanfolyam az IgniteNet-től

2018.07.09. 0 0

Örömmel jelentjük be, hogy az AccessPoint Academy repertoárja egy újabb tréninggel bővül. A képzés a vBand sajátosságait járja körül, betekintést enged a 60GHz-es berendezések installálásának hogyanjába, mikéntjébe. Igen, amennyiben ezen a frekvencián szeretnénk telepítéseket végezni, több részletre és sok, a sáv sajátosságaiból eredő specialitásra kell figyelmet fordítani!

Koko

CAT.6A SFTP kültéri kábel tartós teszt - ZNET Telekom

2018.07.05. 0 0

Legújabb videónkban az állomások kábelezéséről és a megfelelően kiválasztott és kivitelezett bekötésekról ejtünk pár szót. Ebben a kérdésben a ZNET Telekom munkatársa Kaszás Sándor energetikai és távközlési szakember volt segítségünkre aki az általuk használt CAT.6A kültéri SFTP kábel tulajdonságait és az ezzel kapcsolatban felmerült gyakorlati tapasztalatait osztotta meg velünk.

Koko

Gyártói hírek, újdonságok

2018.06.29. 0 0

A gyártók által publikált tartalmak épp oly fontosak mint a disztribútorok és resellerek részéről kihírdetett akciók. Figyelemmel kísérve a gyártók közösségi oldalait, fórumait és egyéb csatornáit sokszor első kézből tájékozódhatunk egy - egy várható akcióról, esettanulmányról vagy egy új termékről és ezen információk tudatában már akár előre felkereshetjük beszállítónkat az adott promócióval, termékkel kapcsolatban.

Koko

Mimosa Networks – Partneri megállapodás

2018.06.19. 1 0

2018 júniusában újabb gyártóval bővült az AccessPoint Kft. kínálata. Az amerikai székhelyű Mimosa Networks rendkívül kedvező árú és kiemelkedő teljesítményű PtP megoldásaival vált ismertté a piacon. Az évek során fejlesztések sokaságával igyekeztek minél kifinomultabbá és a wireless szakma számára vonzóbbá tenni eszközeiket melyek napjainkra már komoly potenciállal bírnak.

Koko

MikroTik LHG 60GHz (Wireless Wire Dish) tartósteszt

2018.06.14. 1 0

Legutóbbi 802.11AC Wave 2 teszt sorozatunk ismertetőjében bemutattuk, hogy milyen körülmények között teljesít szolgálatot a MikroTik 60GHz-es LHG Wireless Wire Dish eszköze biztosítva a megfelelő betápot a teszt során. Mostani videónkban pedig magát az LHG Wireless Wire Dish-t vizsgáltuk meg alaposabban és elemeztük ki az ez idő alatt összegyűlt statisztikákat.

Koko

AccessPoint WLOG különkiadás - Mimosa B24 teszt

2018.06.07. 0 0

Egy újabb különkiadással jelentkezünk melyben a Mimosa B24-et mutatjuk be nektek. A frissen debütáló B24-et raktárunkba érkezése után rögtön terepre vittük és egy alapos teljesítmény teszt alá vetettük, hogy lássuk mire képes valós környezetben. Helyszínül a korábbi 5 GHz-es PTP tesztünk során is használt 2km-es szakaszt választottuk.

Koko

Júniusi Cambium Networks és SIAE promóciók

2018.06.05. 0 0

Júniusi wireless hírek, újdonságok rovatunkban újabb gyártói promóciót szeretnénk ismertetni veletek, valamint egy rendkívül kedvező árú 24GHz-es gerincoldali SIAE ALFOplus összeköttetést kínálunk számotokra.

Koko

AccessPoint 802.11AC Wave 2 teszt - Ubiquiti Networks UniFi AC HD

2018.05.31. 0 0

Elérkeztünk a korábban ismertetett Wi-Fi-s tesztünk első kiértékelő videójához. A mai epizódban az első versenyzőt mutatjuk be és az általa elért eredményeket osztjuk meg veletek. Lássuk, hogy az Ubiquiti Networks UniFi AC HD miként állta meg a helyét a három héten át tartó tartós teszten.

Koko

AccessPoint WLOG Extra - Meteorológiai radarok zavarása 5GHz-en

2018.05.24. 0 0

Mai speciális WLOG epizódunkban ismételten egy érdekes témát járunk körül. A meteorológiai radarok és a távközlési eszközök viszonyáról tudhattok meg néhány fontos információt az NMHH valamint az OMSZ tolmácsolásában. Ezen ismeretek fényében pedig mindent megtehettek annak érdekében, hogy 5GHz-es berendezéseitekkel véletlenül se zavarjátok a fent említett radarokat.

Koko

AccessPoint 802.11AC Wave 2 teszt - Ismertető

2018.05.18. 1 0

Legújabb tesztsorozatunkban Wi-Fi-s berendezéseket fogunk kipróbálni valós körülmények között, a tesztidőszak alatt kapott eredményeket ezek után részletesen kielemezzük és megosztjuk veletek soron következő videóinkban. A tesztkörnyezet kiválasztásakor elsődleges szempont volt, a magas kliensszám megléte, ennek tudatában nem is találhattunk volna jobb helyszínt mint a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnázium.

Koko

RIPE NCC képzések magyar nyelven!

2018.05.16. 0 0

A RIPE NCC által szervezett angol nyelven tartott képzések minden internetszolgáltató számára ismerősek. Most egy különleges lehetőség adódott ezen képzések terén, az Internet Szolgáltatók Tanácsának (ISzT) közreműködésével hivatalos magyar nyelvű RIPE NCC tréningeken vehettek részt!

Koko

AccessPoint WLOG különkiadás - Licenszelt frekvenciás összeköttetések tervezése és engedélyeztetése

2018.05.10. 0 0

Mai különleges WLOG epizódunkban a licenszelt frekfvenciás összeköttetések tervezéséről és engedélyeztetési folyamatáról kaphattok bővebb tájékoztatást. A Koonsys Radiocommunication műszaki igazgatója - Kovács Attila - számol be arról, hogy mire kell figyelnie azoknak akik licenszelt frekvenciás pont-pont összeköttetéseket szeretnének üzembe helyezni és miként lehet a szükséges engedélyeket megszerezni.

Koko

Wireless Hírek, Újdonságok - 19.hét

2018.05.08. 0 0

Korábbi Wireless, Hírek Újdonságok rovatunkban megismerkedhettetek a LigoWave DLB új eszközeivel valamint az UBNT UFiber frissítéseivel, most a Ubiquiti Networks rukkolt elő egy új termékcsaláddal melynek egy-két tagjáról korábban már halhattunk pár szót, viszont most a teljes repertoár nyilvánosságra került. Bemutatkozik a kifejezetten nagy kliensszámú rendezvények kiszolgálására kifejlesztett XG széria.

Koko

AccessPoint WLOG #36 - MikroTik Wireless Wire teszt

2018.05.03. 1 0

Az AccessPoint WLOG 36. részében 60 GHz-es PTP összehasonlító tesztünk utolsó szereplőjéhez értünk. Jelen epizódban bemutatjuk a a MikroTik Wireless Wire, 60GHz-es link teljesítményét.

Koko

Ünnepi nyitvatartás - Május 1.

2018.04.27. 0 0

Tisztelt Partnereink!

Cégünk az alábbi nyitvatartással várja ügyfeleit a május 1. ünnepi időszakban.

Koko

AccessPoint WLOG #35 - IgniteNet Metrolinq 2.5 Gbps teszt

2018.04.26. 0 0

Folytatódik 60GHz-es PTP összehasonlító tesztünk, múlt heti extra adásunkban bemutattuk a Berlinben debütáló Wireless Wire DISH-t mostani epizódunkban pedig az IgniteNet MetroLinq 2,5 Gigabites, 60 GHz-es termékének képességeit teszteltük.